Ştrandul cu apă minerală din România, unic în Europa, nu se mai deschide anul acesta. Vezi care e motivul!

Postat la 16 august 2017 233 afişări

Ştrandul mineral din staţiunea balneară Buziaş, unic în Europa, rămâne şi anul acesta închis turiştilor.

Ştrandul cu apă minerală din România, unic în Europa, nu se mai deschide anul acesta. Vezi care e motivul!

Aflat în proprietatea Societăţii de Tratament Balnear Buziaş, obiectivul a fost închiriat în vara anului trecut unui operator privat. Din cauza apariţiei unei probleme tehnice la una din sondele care aprovizionează cu apă carbogazoasă obiectivul şi încă un hotel din apropiere, şi care nu s-a putut remedia până în prezent, ştrandul rămâne în continuare închis.

 

Ştrandul din localitatea timişeană Buziaş a fost construit în 1874 şi, la vremea respectivă, a fost primul ştrand cu apă minerală din Europa.

 

Ştrandul de la Buziaş, renovat în 2014, are ceva din atmosfera altor secole. Are acelaşi bazin vechi şi au fost păstrate vestiarele din lemn, care erau folosite la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Gardul şi intrarea sunt, de asemenea, cele de pe vremea străbunicilor. Ştrandul cu apă minerală şi-a deschis porţile în 2014, după ce Tratament Balnear Buziaş SA a închiriat baza societăţii Aqua Sana, deţinută de omul de afaceri Sorin Toma, însă pentru puţin timp.

 

Ştrandul a fost construit în anul 1874 şi este primul ştrand european cu apă minerală. Apa din bazin vine dintr-un foraj de 120 de metri adâncime şi este identică cu cea care curge în fântânile din staţiune. Esta apă minerală de băut care vine la o temperatură de 13 grade Celsius din puţ. În bazin, temperatura se ridică la 18-22 de grade Celsius. Apa rece, foarte bogată în fier, are efecte relaxante.

 

Apa curge în bazin din aceeaşi ţeavă de la inaugurarea lui. Pentru că apa curge tot timpul, bazinul a căpătat culoarea roşiatică din cauza fierului din apă. Ştrandul are 27 de metri lungime şi zece metri lăţime şi se află în păduricea Buziaşului. Are o capacitate de aproximativ 800 de locuri.

 

Cititi mai multe pe www.banatulazi.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.