Statul e dator catre bugetari cu opt miliarde de lei

Postat la 24 mai 2011 12 afişări

Angajatii din sectorul bugetar care au dat statul in judecata contestand reducerea salariilor au castigat in instanta titluri executorii prin care trebuie sa primeasca drepturi in valoare de aproape 8 mld. lei (circa 1,9 mld. euro), conform datelor centralizate de Ministerul Finantelor pana la sfarsitul lunii aprilie..

Din cauza incapacitatii Guvernului de a scrie acte normative care sa reziste in fata aplicarii legii de catre justitie, statul s-a trezit ca are de achitat o suma care a ajuns deja la echivalentul a 1,5% din Produsul Intern Brut al Romaniei. Aproximativ jumatate din acest total le revine invatatorilor si profesorilor din invatamantul preuniversitar. Subrezenia reglementarilor privind salariile bugetarilor a facut ca numai in primele patru luni din acest an statul sa acumuleze obligatii de plata catre bugetari in valoare de 530 mil. lei, iar suma creste in continuare pentru ca multe procese sunt inca pe rol, iar precedentele create asigura sanse de castig.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
stat,
datorii,
bugetari
/actualitate/statul-e-dator-catre-bugetari-cu-opt-miliarde-de-lei-8281090
8281090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.