Statul asumă reducerea consumului după majorarea accizei la benzină, dar crede că va investi mai bine

Postat la 24 aprilie 2014 56 afişări

Ministerul Finanţelor a asumat o reducere a consumului de combustibil după majorarea accizei la carburanţi şi apreciază că transferul de venituri din mediul privat la buget va permite finanţarea unor investiţii cu un efect de atrenare mai ridicat în economie decât dacă banii ar rămâne în piaţă.

Statul asumă reducerea consumului după majorarea accizei la benzină, dar crede că va investi mai bine

 "Impactul estimat din creşterea nivelului accizei la carburanţi (benzină, motorină, kerosen) asupra veniturilor bugetare, începând cu 1 aprilie 2014 este de 2.009 milioane lei, din care 1.620 milioane lei se referă la accize şi 389 milioane lei la TVA. Transpunerea majorării accizei s-a efectuat luând în calcul şi scăderea consumului. Veniturile bugetare suplimentare reprezintă practic un transfer de fonduri din mediul privat către bugetul statului, ceea ce va permite finanţarea suplimentară a investiţiilor publice, cu efect de antrenare ridicat în economie, dar şi pe piaţa forţei de muncă", se arată într-un document al Ministerului Finanţelor.

Finanţele arată că majorarea costurilor ca urmare a creşterii impozitării nu atrage creşterea direct proporţională a preţurilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statul-asuma-reducerea-consumului-dupa-majorarea-accizei-la-benzina-dar-crede-ca-va-investi-mai-bine-12519463
12519463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.