Staţiunea care a fost denumită Perla României din Munţii Apuseni

Postat la 03 iulie 2017 6119 afişări

Staţiunea Moneasa, denumită şi Perla Munţilor Apuseni, se află situată într-o mica depresiune de pe valea Moneasa la 100 de km de Arad şi 20 de km de Sebeş.

Staţiunea care a fost denumită Perla României din Munţii Apuseni

Înconjurata de dealuri împadurite, statiunea Moneasa beneficiaza de un climat cu influente mediteraneene. Astfel, în anotimpul iernii are loc fenomenul de inversiune de temperatura. Aceste invesiuni nu produc geruri prea mari, făcând posibilă existenta castanului comestibil cat si a liliacului salbatic din imprejurimi.

Statiune balneo-climaterica este este recunoscută pentru izvoarele cu apa tamaduitoare, fiind recomandata pentru diverse afectiuni, mai ales de sistem nervos. De asemenea, apa termala mai este folosita pentru bai cu rol kineto terapeutic. Izvoarele furnizeaza apa pentru tratament cu temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius.

Ştrandul cu apă termală şi teatrul de vară, lacul cu hidrobiciclete, posibilitatea de a face drumeţii în orice anotimp (majoritatea traseelor marcate sunt accesibile şi iarna), pârtiile de săniuş şi ski, recomandă Moneasa ca o staţiune pentru toate anotimpurile.

Apele termominerale de la Moneasa au fost descoperite încă de pe vremea romanilor, care au construit aici câteva terme. Apele au temperatura de 25-32 de grade Celsius şi sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, cu proprietăţi curative, scrie romani-buni.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.