Statisticile SUA arată că Uniunea Europeană este grânarul planetei

Autor: Andra Stroe Postat la 27 iunie 2018 131 afişări

Cu 165.787 de tone de grâu livrate în luna mai, Uniunea Europeană este cel mai mare producător la nivel mondial. Este totodată, şi cel mai mare consumator, cu un consum de 142.749, arată datele Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite.

Statisticile SUA arată că Uniunea Europeană este grânarul planetei

În topul producătorilor, Uniunea Europeană este urmată de China, care în luna mai a avut o producţie totală de 142.198 de tone de grâu. A avut, de asemenea, şi un consum de 132.277 de tone, fiind al doilea cel mai mare consumator.

Al treilea cel mai mare producător de grâu din lume este India, care în luna mai a produs 104.719 de tone de grâu şi a consumat 108.026 de tone.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.