Statele Unite condamnă atacul lansat de Iran împotriva Israelului

Postat la 10 mai 2018 434 afişări

Casa Albă a condamnat atacul cu rachete lansat de Iran împotriva Israelului, SUA susţinând dreptul israelienlilor la auto-apărare, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Statele Unite condamnă atacul lansat de Iran împotriva Israelului

”Casa Albă condamnă atacul cu rachete din Siria împotriva cetăţenilor israelieni. Dislocarea în Siria a rachetelor ofensive şi a altor sisteme îndreptate împotriva Israelului este inacceptabilă şi reprezintă un element periculos pentru întreg Orientul Mijlociu. Susţinem dreptul Israelului la auto-apărare”, a transmis Sarah Sanders.

Forţele iraniene aflate în Siria au lansat miercuri seară aproximativ 20 de rachete spre poziţii militare israeliene din zona Platoului Golan, au anunţat autorităţile de la Tel Aviv, precizând că unele proiectile au fost interceptate de apărarea antiaeriană. Armata israeliană a ridicat marţi nivelul de alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza "activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.