Star Wars, cu un pas mai aproape de realitate: Sistemul care amplasează arme cu laser pe drone sau avioane de luptă a fost testat - FOTO

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 26 mai 2015 68 afişări

Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) a anunţat că a încheiat primele teste ale sistemului care ar putea amplasa arme cu laser pe drone sau avioane de luptă.

Conducătorii armatei americane susţin că armele au o "puterefără precedent", iar acum sunt pe punctul de a începe testareaîmpotrivaţintelorvii, la White Sands Missile Range (New Mexico), informează dailymail.co.uk.

Numit High-Energy Liquid Laser Area Defense System (HELLADS), sistemulva creaun lasersuficient demic pentru a fimontat pe un avion.

"Scopul programuluiHELLADS este de a dezvoltaunsistem cu o armăcu laserde 150kilowaţi(kW), careeste de zeceori mai micăşimai uşoară decâtlaserelecurente deputeresimilară,permiţândintegrareapeaeronavetactice, pentru a ne apăra şi a contracara pericolele aflate la sol", spuneDARPA.

"LaserulHELLADSeste acumgata să fiepus la încercareîmpotriva unora dintrecele mai dificileameninţăritacticecu care soldaţiinoştrise confruntă", a declarat Rich Bagnell, managerul de proiect al programului.

Testarea la sola laseruluiHELLADSeste de aşteptat să înceapăîn această vară, cuun efort comun depus de DARPAşi Laboratorul de Cercetare al Forţelor Aeriene.

După fazade testarepe teren,obiectivuleste casistemul să fie pus la dispoziţia serviciilormilitarepentru testare şi modificarea ulterioară a unor aspecte care nu funcţionează aşa cum trebuie,urmând ca după aceea armata să utilizeze propriu-zis sistemul, în operaţiuni militare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARME,
LASER,
TEST,
AVIOANE,
DRONE
/actualitate/star-wars-cu-un-pas-mai-aproape-de-realitate-sistemul-care-amplaseaza-arme-cu-laser-pe-drone-sau-avioane-de-lupta-a-fost-testat-foto-14336973
14336973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.