Speranţe pentru găsirea unui vaccin: Rezultatele testelor făcute de Moderna pe animale arată că vaccinul a fost descoperit

Autor: Ştefan Stan Postat la 29 iulie 2020 90 afişări

Speranţe pentru găsirea unui vaccin: Rezultatele testelor făcute de Moderna pe animale arată că vaccinul a fost descoperit

Gigantul Moderna a anunţat că vaccinul anti-COVID la care lucrează a protejat cu succes împotriva virusului subiecţii testaţi, adică 16 maimuţe, fiind un pas încurajator pentru obţinerea unei forme aprobată de vaccin, scrie Bloomberg.

Două injecţii cu vaccinul dezvoltat de Moderna au protejat împotriva expunerii puternice la virus, în două dozaje diferite.

Primatele nu au arătat niciun semn că ar dezvolta boala în urma expunerii, după ce le-a fost administrat vaccinul.

La niciuna dintre maimuţele care au primit o doză mai mare de vaccin, nu a fost detectabilă nicio replicare virală după ce au fost expuse virusului.

Deşi datele sunt încurajatoare, Moderna are în derulare un test mult mai amplu, care implică 30.000 de oameni. Faza a treia pentru determinarea gradului de eficienţă a vaccinului va începe în noiembrie sau decembrie.

Guvernul american oferă 955 mil. dolari pentru a finanţa dezvoltarea vaccinului anti-COVID. Potrivit Financial Times, o doză de vaccin de la Moderna ar putea costa 50-60 de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
virus,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.