Speculatorii s-au înghesuit să cumpere obligaţiuni greceşti

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 aprilie 2014 30 afişări

Grecia a atras 3 mld. euro prin emisiunea de obligaţiuni pe cinci ani cu care s-a întors pe pieţele de capital după patru ani de absenţă. Randamentul a fost de 4,95%, mai bun decât aşteptările de 5% ae guvernului, iar emisiunea a fost suprasubscrisă de cel puţin opt ori.

Speculatorii s-au înghesuit să cumpere obligaţiuni greceşti

Odată cu întoarcerea Greciei pe piaţa de capital, încă un obiectiv din programul cu FMI este bifat, iar economiştii băncilor străine prezic deja noi emisiuni de obligaţiuni elene pentru restul anului, cu valori între 5 şi 8 mld. euro în total.

Cererea de obligaţiuni greceşti se explică atât prin calculele privind ieşirea ţării din recesiune (producţia industrială a crescut în februarie cu 1,7% faţă de februarie 2013, prima dată când are loc o creştere timp de trei luni consecutiv), cât şi prin optimismul din rândul investitorilor speculativi creat de aşteptarea că BCE va lansa în curând un program de relaxare monetară după modelul Fed, în numele prevenirii unei perioade de deflaţie pentru zona euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/speculatorii-s-au-inghesuit-sa-cumpere-obligatiuni-grecesti-12457529
12457529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.