Spectacole în aer liber cu acces gratuit, la Festivalul Dramaturgiei de la Timişoara

Autor: Adina Oşan, De La Dan Lungu Si Liliana Iedu Postat la 05 iunie 2015 101 afişări

Spectacole în aer liber, la care accesul este gratuit, dar şi acrobaţii, teatru de avangardă sau stand-up comedy sunt programate în cadrul Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care se va desfăşura la Timişoara, în perioada 7-13 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Teatrului Naţional Timişoara, în perioada 7 - 13 iunie se va desfăşura cea de-a doua parte a Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), prima parte a manifestării având loc între 15 - 22 aprilie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cea de-a doua parte a festivalului programează spectacole outdoor, primul dintre acestea fiind "Livada de vişini", o călătorie fabuloasă şi plină de imaginaţie prin lumea lui Cehov. Spectatorii, dar şi trecătorii de pe strada pietonală Mărăşeşti sau din zona centrală a Timişoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa şi Asia duminică, 7 iunie, şi luni, 8 iunie, de la ora 22.00, în parcarea din faţa Hotelului Timişoara.

Secţiunea outdoor va continua într-o cu totul altă notă.

"Un autobuz vechi, doi acrobaţi pe sârmă, efecte speciale, muzică şi… o poveste despre iubire, despre întâlniri şi despărţiri, o pledoarie prin şi pentru imaginaţie ca purtător a tot ceea ce este uman în fiecare dintre noi. Miercuri, 10 iunie, şi joi, 11 iunie, de la ora 22.00, în Piaţa Victoriei, FEST vă dă întâlnire cu FUNAMBUS, un spectacol… funambulesc, la propriu şi la figurat, prezentat de actorii, acrobaţii, muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds şi de autobuzul lor", se arată în comunicat.

Cel de-al treilea spectacol de stradă al FEST-FDR este o poveste începută anul trecut. Zburătorii spanioli de la Grupo Puja! vor umple din nou cerul deasupra Pieţei Victoria din Timişoara. După succesul de anul trecut, când peste 6.000 de timişoreni au urmărit povestea aeriană "Alice în Ţara Minunilor", zburătorii spanioli vor oferi două reprezentaţii, în 12 şi 13 iunie, de la ora 22.00, în Piaţa Victoriei.

Potrivit comunicatului, în săptămâna FEST mai sunt programate instalaţii la confluenţa dintre teatru şi artele vizuale ("Medio Monte", în 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy ("Cireada de pe tort", în 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedie românească - "Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ?", după "Moromeţii", cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, şi "Proştii sub clar de lună" de Teodor Mazilu, în 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare, teatru de expresie hip-hop ("Dreamscape", al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, în 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatru de avangardă ("Sfântul din Sfântul Gheorghe" de Peca Ştefan, în 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2).

Biletele pentru spectacolele care se joacă în săli se mai găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional Timişoara, în timp ce accesul la spectacolele în aer liber este gratuit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FESTIVAL,
SPECTACOLE,
/actualitate/spectacole-in-aer-liber-cu-acces-gratuit-la-festivalul-dramaturgiei-de-la-timisoara-14410142
14410142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.