Spania a înrăutăţit prognoza economică pentru anul viitor, anticipând continuarea recesiunii

Autor: George Toader Postat la 22 iulie 2012 32 afişări

Guvernul spaniol a înrăutăţit prognoza economică pentru anul viitor, anticipând un declin al PIB de 0,5%, în loc de o creştere de 0,2% estimată în luna aprilie, a declarat vineri ministrul pentru Buget Cristobal Montoro, după o şedinţă a Executivului de la Madrid, transmite Bloomberg.

Economia Spaniei a reintrat în recesiune anul trecut, iar şomajul este în creştere după prăbuşirea sectorului imobiliar.

Şomajul va atinge în acest an 24,6%, potrivit noilor estimări guvernamentale, peste nivelul de 24,3% anticipat anterior. Anul viitor, Executivul se aşteaptă ca 24,3% din populaţia activă să nu aibă un loc de muncă, uşor peste prognoza precedentă, de 24,2%.

Economia va fi susţinută anul viitor de exporturi, care vor creşte cu 6%, dar cererea internă va continua să scadă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
prognoza economică,
recesiune
/actualitate/spania-a-inrautatit-prognoza-economica-pentru-anul-viitor-anticipand-continuarea-recesiunii-9895703
9895703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.