Soros scoate asul din mânecă şi dă LOVITURA în România. Controversatul miliardar a recunoscut totul. Compania GIGANT din România pe care a pus ochii miliardarul

Postat la 24 mai 2019 534 afişări

Soros scoate asul din mânecă şi dă LOVITURA în România. Controversatul miliardar a recunoscut totul. Compania GIGANT din România pe care a pus ochii miliardarul

Celebrul investitor miliardar George Soros a dezvăluit vineri că are o participaţie de 3% la GAM Holding, o companie elveţiană care administrează mai multe zeci de miliarde de euro şi care şi-a pierdut două treimi din valoare din cauza unui scandal provocat de tranzacţiile unui fost trader, scrie Bloomberg.

Soros şi-a câştigat faima şi miliardele pariind contra Băncii Angliei în 1992.

Intrarea lui Soros la GAM a ridicat preţul acţiunilor companiei cu până la 20% pe bursa de la Zurich.

Scandalul, izbucnit anul trecut din cauza traderului vedetă Tim Haywood, a provocat ieşiri de capital de 28 de miliarde de dolari din GAM Holding, iar hemoragia nu s-a terminat. O anchetă internă a GAM a găsit că Haywood nu a verificat suficient anumite investiţii, a încheiat doar cu semnătura sa contracte care necesitau două semnături şi a încălcat regulile companiei privind darurile şi divertismentul.

GAM a fost una din principalele surse de finanţare ale magnatului indian Sanjeev Gupta, care controlează Liberty House, compania care cumpără Sidex Galaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardar,
romania,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.