SONDAJ: O treime dintre republicani îl consideră pe Barack Obama o ameninţare la adresa SUA

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 martie 2015 287 afişări

O treime dintre republicanii americani cred că preşedintele Barack Obama (democrat) reprezintă o ameninţare iminentă la adresa securităţii Statelor Unite, liderul de la Casa Albă fiind considerat mai periculos decât omologii din Rusia şi Siria, Vladimir Putin şi Bashar al-Assad, potrivit unui sondaj.

Conform unui sondaj Reuters/Ipsos, 34 la sută dintre americanii cu vederi republicane îl consideră pe Barack Obama drept o ameninţare iminentă, înaintea preşedintelui rus, Vladimir Putin (cu 25 la sută), şi a liderului Siriei, Bashar al-Assad (23 la sută).

"Dată fiind polarizarea de pe scena politică din Statele Unite, rezultatele sondajului nu sunt surprinzătoare", afirmă sociologul Barry Glassner, citat de Reuters.

"Există tendinţa de a fi demonizată foarte mult persoana aflată în funcţia de preşedinte", adaugă Glassner.

Sondajul Institutului Ipsos a fost efectuat în perioada 16 martie - 24 aprilie, pe un eşantion de 1.083 de simpatizanţi democraţi şi 1.059 de republicani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SONDAJ,
OBAMA
/actualitate/sondaj-o-treime-dintre-republicani-il-considera-pe-barack-obama-o-amenintare-la-adresa-sua-14083836
14083836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.