SONDAJ: DSK revine pe lista celor mai buni candidaţi ai stângii în alegerile prezidenţiale din 2017

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 02 iulie 2015 43 afişări

Dominique Strauss-Kahn (DSK) a revenit pe lista celor mai buni candidaţi ai stângii în alegerile prezidenţiale din 2017, fiind devansat doar de Manuel Valls, potrivit unui sondaj realizat de Viavoice pentru ediţia de joi a ziarului Libération, relatează postul BFMTV în pagina electronică.

La întrebarea care dintre cele nouă personalităţi ar fi cel mai bun candidat "pentru stânga în alegerile prezidenţiale din 2017", 47% dintre persoanele intervievate îl plasează primul pe Manuel Valls.

Preşedintele François Hollande obţine doar 23 de procente.

Dominique Strauss-Kahn atinge 37%, devansându-i pe Ségolène Royal (32%), Martine Aubry (28%) şi Arnaud Montebourg (24%).

Însă, în rândul simpatizanţilor stângii, DSK (45%) se clasează pe poziţia a cincea, după Manuel Valls (67%), Martine Aubry (62%), Ségolène Royal şi François Hollande (56% fiecare).

"Datele cu privire la Dominique Strauss-Kahn sunt deosebit de surprinzătoare", notează politologul François Miquet-Marty de la Viavoice. În opinia sa, atuurile lui DSK sunt "o dimensiune «în afara sistemului», în urma proceselor în justiţie; la polul opus imaginea unei «competenţe» consolidate în «sistem» şi «o hotărâre, o forţă la nivelul percepţiei»".

De asemenea, Nicolas Sarkozy este desemnat de 28% din eşantion ca învingător în alegerile prezidenţiale dacă scrutinul ar avea loc "astăzi". Alte 23% dintre persoanele intervievate o desemnează pe Marine Le Pen, iar doar 9% pe François Hollande.

Totodată 63% dintre respondenţi dezaprobă politica actuală, 19% o aprobă, iar 18% nu au răspuns. Alţi 34% cred că dreapta s-ar descurca mai bine decât socialiştii dacă era la putere, iar 28% cred că Frontul Naţional (FN, de extremă dreapta) s-ar descurca, de asemenea, mai bine ca sociliştii.

Sondajul a fost realizat online, în perioada 23-26 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.002 persoane în vârstă de peste 18 ani, după metoda cotelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
DOMINIQUE STRAUSS-KAHN,
ALEGERI
/actualitate/sondaj-dsk-revine-pe-lista-celor-mai-buni-candidati-ai-stangii-in-alegerile-prezidentiale-din-2017-14533742
14533742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.