Soluţia lui Cîmpeanu pentru profesori, dacă se interzice cumulul pensiei cu salariul

Autor: Laura Buciu Postat la 26 februarie 2021 260 afişări

Profesorii din învăţământul universitar şi preuniversitar vor fi plătiţi cu ora, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, speră Sorin Cîmpeanu. „Dacă nu ar fi posibil (...), am duce şcoala românească mult mai mult către personal necalificat”, spune ministrul Educaţiei.

Soluţia lui Cîmpeanu pentru profesori, dacă se interzice cumulul pensiei cu salariul

Întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla cu miile de profesori lucrează după vârsta la care ar trebui să se pensioneze, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că este convins că va fi posibilă plata cu ora..

„Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noştri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învăţământ, o resursă umană şi aşa deficitară din perspectiva calificării şi a competenţei, ar deveni încă şi mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce şcoala românească mult mai mult către personal necalificat în învăţământ şi sunt convins că nimeni nu îşi doreşte acest lucru. Subliniez, e vorba de plată cu ora şi în universitar, şi în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat şi că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie şi salariu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
profesor,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.