Soluţia împotriva căderii părului şi perna care te scapă de dureri la un salon de invenţii din România | FOTO

Autor: Adriana Mit Postat la 17 iunie 2019 114 afişări

O soluţie realizată din 10 plante care face ca părul să crească la loc, perna care te scapă de durerile de gât sau de spate, precum şi un lansator de baloane de săpun au fost prezentate, la Timişoara, în cadrul unui salon de invenţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre cele mai interesante invenţii prezentate în cadrul salonului desfăşurat la Timişoara s-a numărat o soluţie realizată doar din plante, care ajută la creşterea părului. Invenţia le aparţine studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara.

Tonicul capilar împotriva căderii părului este realizat din rădăcină de brusture, urzică, piper negru, ardei iute, rozmarin, ghimbir, frunze de nuc, coriandru, coajă de mesteacăn şi frunze de coada calului, iar preţul unui kilogram se ridică la doar aproximativ 40 de lei.

„Hair 10 tonic este un tonic capilar din zece plante. Momentan îl realizăm doar la nivel de laborator, am dat multor voluntari şi avem deja rezultate frumoase. Este un tonic capilar împotriva căderii părului. Tonicul din cele zece plante se aplică pe părul umed şi este foarte ieftin, per kilogram costă aproximativ 40 de lei. Se poate utiliza şi preventiv, pentru întărirea rădăcinii părului, pentru sănătatea scalpului. Este suficient să aplicaţi două, trei picături sau se poate pune în apa de clătire, se poate pulveriza uşor. Este foarte bun şi pentru persoanele cărora a început să le cadă părul, avem o cunoştinţă care avea calviţie demult şi acum a început să iasă puf, după două luni de administrare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Camelia Moldovan, profesor în cadrul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroalimentare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INVENŢIE,
SALON,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.