Softiştii atacă guvernul: Costurile salariale ale companiilor din industria IT vor creşte cu 15% anul viitor. O industrie care performează va fi penalizată, în loc să fie susţinută

Postat la 08 noiembrie 2017 73 afişări

Companiile de IT vor avea anul viitor costuri salariale cu 15% mai mari decât în ianuarie 2017, pe fondul modificărilor de politică fiscală din cursul acestui an, inclusiv trecerea contribuţiilor la angajat şi eliminarea plafonului de cinci salarii brute pentru aplicarea CAS şi CASS, spun reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS).

Softiştii atacă guvernul: Costurile salariale ale companiilor din industria IT vor creşte cu 15% anul viitor. O industrie care performează va fi penalizată, în loc să fie susţinută

„Companiile mici şi mijlocii de dezvoltare software vor fi cele mai afectate de aceste măsuri – costurile salariale reprezintă pentru aceste firme până la 80% din cheltuieli. Iar o mărire a acestor costuri fie şi cu 5% va avea impact major asupra marjei de profit, şi implicit asupra capacităţii lor de creştere. Practic, prin aceste măsuri, o industrie care performează va fi mai degrabă penalizată, în loc să fie susţinută.”, a declarat Teodor Blidăruş, Preşedinte ANIS, asociaţie care dezaprobă lipsa de predictibilitate şi de coerenţă generată prin măsurile recent anunţate de guvern.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.