Smart Everything Everywhere şi Johnson&Johnson România organizează în toamnă un hackathon pe teme de sănătate

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 august 2017 98 afişări

Smart Everything Everywhere (SEE), organizaţie fondată de iniţiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, unul dintre principalii jucători de pe piaţa farmaceutică şi de îngrijire personală şi medicală, organizează în Bucureşti un hackathon pe teme de sănătate. Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru înscrieri va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017.

Smart Everything Everywhere şi Johnson&Johnson România organizează în toamnă un hackathon pe teme de sănătate

Misiunea „Hacking Health” este de a reuni profesionişti şi mentori din domeniul sănătăţii, dezvoltatori şi arhitecţi de software, studenţi, tineri antreprenori din domeniul IT, precum şi experţi din industria şi managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare şi soluţii practice de software şi tehnologie cu impact pozitiv şi imediat asupra stării de sănătate a pacienţilor din România şi cu un efect pozitiv sistemic. Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanţi din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale şi educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare.

Iniţiativa „Hacking Health” a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere: la nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a economiei, în ciuda recomandărilor venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică. Iniţiativa vine şi în sprijinul obiectivului de creştere a accesului la tehnologia IT setat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Hacking Health e menit să susţină sectorul de sănătate şi va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România şi piaţa de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potenţial real, cele mai noi tehnologii care să poată susţine ulterior platforme şi aplicaţii de interes naţional. Acestea se vor adresa tuturor cetăţenilor, dar vor fi utile şi pentru autorităţi sau pentru asociaţiile de pacienţi”, a punctat Dan Nechita, Preşedinte al Smart Everything Everywhere.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
romania,
organizare,
toamna,
bucuresti,
eveniment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.