Siveco face parte dintr-un consorţiu care va furniza CE servicii IT de 100 mil. euro în patru ani

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 09 decembrie 2014 59 afişări

Comisiei Europene a selectat oferta depusă de un consorţiu din care face parte şi Siveco România pentrru a furniza servicii IT pe o perioadă de patru ani, în cadrul unui contract care va implica 550 de specialişi, bugetul alocat fiind de aproape 100 milioane de euro, a anunţat compania.

"Siveco este singura companie românească selectată pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioadă de 4 ani în cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei în domeniul IT. Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane de euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialişti implicaţi - manageri de proiect, arhitecţi, dezvoltatori software, specialişti web, consultanţi IT etc", se arată într-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.

Siveco România a participat la procesul de selecţie în cadrul consorţiului DeSIS, alături de IBM, Deloitte şi Steria.

Serviciile vor fi prestate tuturor directoratelor generale ale Comisiei Europene şi unui număr de agenţii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg şi Ispra, şi includ dezvoltare software, analiză şi design, studii, suport tehnic şi formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Directoratele Generale ale Comisiei vor lansa proiecte în execuţie în cadrul acestui contract începând cu 2014.

"Este pentru prima oară când o companie românească este aleasă să furnizeze servicii tuturor Direcţiilor Generale din Comisia Europeană. Selecţia a fost una extrem de exigentă şi trebuie să mulţumesc colegilor noştri care au muncit enorm pentru acest rezultat. Din 2009 participăm constant la licitaţiile care au loc la Comisia Europeană şi am demonstrat că avem o echipă excepţională care poate îndeplini toate cerinţele beneficiarilor noştri. Acest nou contract este cel mai mare şi cel mai important de până acum şi sperăm să avem ocazia să demonstrăm în continuare expertiza pe care am câştigat-o în peste două decenii de muncă", a declarat preşedintele şi directorul general Siveco România, Florin Ilia.

Siveco România oferă din 2009 servicii IT instituţiilor europene.

Printre beneficiari se află Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori şi Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii.

Serviciile furnizate sunt de dezvoltare de sisteme financiare, management de documente şi conţinut, aplicaţii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintrei cei mai mari producători locali de aplicaţii software.

Conform datelor Registrului Comerţului, valabile la 14 august, acţionarii societăţii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Rădăşanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco România SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% şi Daniela Bichir - 0,1386%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIVECO,
CONTRACT,
/actualitate/siveco-face-parte-dintr-un-consortiu-care-va-furniza-ce-servicii-it-de-100-mil-euro-in-patru-ani-13711746
13711746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.