Situaţie ŞOCANTĂ. Un judeţ din România înecat în propriile gunoaie declară STARE DE URGENŢĂ

Postat la 19 februarie 2019 647 afişări

Autorităţile din judeţul Suceava au declarat „stare generatoare de situaţii de urgenţă”, în condiţiile în care judeţul are două depozite ecologice dar ambele sunt nefuncţionale, iar 5 depozite temporare sunt pline.

Situaţie ŞOCANTĂ. Un judeţ din România înecat în propriile gunoaie declară STARE DE URGENŢĂ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, convocat de prefectul Mirela Adomicăi, a adoptat, marţi după-amiază, o hotărâre privind “starea generatoare de situaţii de urgenţă”, cerând Consiliului Judeţean să dea în folosinţă, în regim de urgenţă, depozitul ecologic de deşeuri de la Moara.

 

Suceava are două depozite ecologice finalizate, însă niciunul nu funcţionează, gunoaiele fiind depozitate în 5 gropi temporare, care sunt pline.

 

Autorităţile avertizează că lipsa spaţiilor de depozitare a deşeurilor poate avea un impact negativ asupra sănătăţii populaţiei şi poluării mediului înconjurător.

 

„Am constatat starea generatoare de situaţii de urgenţă şi am stabilit că vom înainta către Consiliul Judeţean această hotărâre pentru a face demersurile necesare. Fiind constatată această stare generatoare de situaţii de urgenţă, prin hotărâre Consiliul Judeţean să oficializeze încredinţarea temporară către un operator până la finalizarea contestaţiilor în instanţă. Există pericol pentru sănătatea populaţiei dacă se perpetuează depozitarea pe cele cinci depozite neconforme pentru că deja s-a depăşit capacitatea autorizată pentru depozitarea deşeurilor. Aceste depozite temporare trebuie autorizate pentru o perioadă de maxim 12 luni, iar în judeţul Suceava ele funcţionează deja de şase ani şi aceasta este starea de generatoare de situaţii de urgenţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi.

 

În judeţul Suceava au fost amenajate două depozite ecologice, unul la Moara, finalizat în urmă cu trei ani, dar care nu a putut fi dat în folosinţă deoarece nu a fost stabilită deocamdată firma care să se ocupe de activitatea depozitului, rezultatele licitaţiei fiind contestate şi la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi în instanţă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoaie,
declaratie,
inec,
socant,
stare de urgenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.