Situaţia din Ucraina - Separatiştii proruşi resping acordul de la Geneva privindsoluţionareacrizei: Guvernul de la Kiev este "ilegitim"

Postat la 18 aprilie 2014 34 afişări

Separatiştii proruşi din Doneţk au anunţat vineri că nu vor evacua instituţiile guvernamentale ocupate, într-un gest de sfidare faţă de autorităţile de la Kiev şi care riscă să ameninţe acordul internaţional de la Geneva în vederea soluţionării crizei din Ucraina.

Situaţia din Ucraina - Separatiştii proruşi resping acordul de la Geneva privindsoluţionareacrizei: Guvernul de la Kiev este "ilegitim"

 Aleksandr Gnezdilov, purtătorul de cuvânt al separatiştilor, care au proclamat "Republica Populară Doneţk" în estul Ucrainei, a declarat că guvernul de la Kiev este "ilegitim", iar militanţii vor evacua instituţiile ocupate când Executivul ucrainean va demisiona, relatează BBC News online.

De altfel, situaţia rămâne tensionată vineri în estul Ucrainei, unde au fost semnalate schimburi de focuri. Potrivit agenţiei Interfax-Ucraina, paraşutiştii ucraineni au deschis focul împotriva unor protestatari, care au ridicat baricade la Serheevka, în regiunea Doneţk.

Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană şi SUA au ajuns, joi, la Geneva, la un acord privind măsuri "în etape" pentru detensionarea crizei din Ucraina, măsuri care să includă abţinerea de la violenţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-din-ucraina-separatistii-prorusi-resping-acordul-de-la-geneva-privindsolutionareacrizei-guvernul-de-la-kiev-este-ilegitim-12488214
12488214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.