Singura femeie care conduce o afacere în domeniul explozivilor în România

Postat la 14 iunie 2017 846 afişări

Singura femeie care conduce o afacere în domeniul explozivilor în România

Mihaela Carată conduce Nitro Nobel, companie cu şapte ani de activitate în domeniul explozivilor. Înfiinţată în 2010, Nitro Nobel Group este o companie cunoscută în industria explozivilor din România şi mediul internaţional, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Firma acoperă, pentru piaţa din România, toată gama de aparatură şi servicii de consultanţă necesare unor lucrări în exploatările miniere subterane şi de suprafaţă. Activitatea NNG implică şi autorizarea completă şi însoţirea mărfurilor periculoase pe teritoriul României (tranzitul de armament, muniţii, materii explozive, tehnică militară, substanţe periculoase).

Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Mihaela Carată a lucrat în domeniul contabil şi bancar, apoi a descoperit domeniul explozivilor în 2006, odată cu o funcţie într-o firmă de profil, fiind director adjunct şi de operaţiuni. În 2010, s-a considerat motivată să îşi creeze propria firmă, aşa luând naştere Nitro Nobel Group, un nume inspirat de prima firmă a lui Alfred Nobel.

Produsele pe care firma le are în portofoliu sunt următoarele: detectoare LDS, aparate de măsură, echipament tip Chronos, explozoare pentru sisteme de iniţiere electrice şi neelectrice, sistem electronic de monitorizare, echipamente scanare laser, soluţii software.

De asemenea, firma oferă servicii de: tranzit, casă de expediţii şi transport agabaritic. În iulie 2016, Mihaela Carată a devenit vicepreşedintele Asociaţiei Române în Domeniul Explozivilor şi Ingineriei Împuşcărilor, singura de acest profil din România, pe care a creat-o împreună cu partenerul său, Doru Anghelache.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.