Singura comună-muzeu din România

Postat la 02 mai 2016 590 afişări

Singura comună-muzeu din România

La Ciocăneşti, în judeţul Suceava, păstrarea tradiţiei este literă de lege. Comuna a devenit, în timp, un adevărat muzeu în aer liber. Casele din această localitate au pereţii pictaţi cu motive tradiţionale. Modele au fost împrumutate din portul popular, încă de acum cinci decenii şi pentru că frumuseţea caselor a atras atenţia tuturor, picturile sunt acum obligatorii printr-o Hotărâre a Consiliului Local, scrie Digi24

Locuitorii comunei Ciocăneşti au transformat rânduiala strămoşească în sursă de venit, iar localitatea a devenit un muzeu viu, unic în ţară. Cele peste 600 de case din satul bucovinean sunt astăzi dovada vie că oamenii chiar pot sfinţi locul.

„Noi am construit casa în 1964, oricum, cu ani mulţi în urmă şi îi construită din lemn şi tencuită cu var şi nisip. Modelul îi făcut de mine, chiar personal, de pe costume naţionale, de pe catrinţe şi făcea pe un carton modelul şi-l punea acolo pe perete şi desena şi scotea cu daltiţa”, spune Saveta Lupescu.

Cititi continuarea pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzeu,
comuna,
romania,
case,
construire,
lege,
pastrare,
suceava,
timp
/actualitate/singura-comuna-muzeu-din-romania-15279390
15279390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.