Simona Halep, prestaţie extrem de slabă la primul turneu de mare şlem al anului. Jucătoarea a fost eliminată în primul tur al Australian Open

Postat la 16 ianuarie 2017 100 afişări

Simona Halep, prestaţie extrem de slabă la primul turneu de mare şlem al anului. Jucătoarea a fost eliminată în primul tur al Australian Open

Simona Halep, cap de serie numărul 4, a fost eliminată, luni, în runda inaugurală a turneului de Mare Şlem de la Australian Open, după ce a pierdut meciul jucat cu americanca Shelby Rogers, aflată pe locul 57 WTA, scor 3-6, 1-6.

Partida a durat o oră şi 17 minute, iar Simona Halep nu a reuşit nici măcar un break. În schimb, sportiva din Constanţa a cedat de patru ori pe propriul serviciu — o dată în primul set şi de trei ori în al doilea.

La conferinţa de presă de la finalul meciului, Halep a pus această eliminare pe seama unei probleme medicale. Halep a precizat că a resimţit dureri la genunchi, problemă pe care a avut-o şi la Turneul Campioanelor.

"Am avut dureri la genunchi, iar în setul secund îmi era dificil să mă mai mişc, însă ea a meritat să câştige. A fost agresivă şi a lovit foarte puternic mingile. Nu m-am gândit să mă retrag înaintea turneului deoarece nu îmi stă în fire. Însă am încercat, am luat anti-inflamatoare înaintea meciului şi în zilele precedente. Dar când eşti în tensiunea meciului devine mai greu. Am avut dureri insuportabile şi nu am putut să fac ce mi-am dorit. Am durerile de la Singapore. În fiecare zi am avut dureri, dar în perioada de pregătire a fost OK, nu mă durea prea tare. Însă apoi în China, la finalul primului meci, le-am simţit iar. Am avut dureri în fiecare zi", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Pentru participare, Halep va primi un cec în valoare de 50.000 de euro şi 10 puncte WTA. Este al doilea an consecutiv când Simona Halep iese din primul tur la primul turneu de la Grand Slam al anului. Sezonul trecut, Halep a fost învinsă de chinezoaica Zhang Shuai.

Simona mai jucase împotriva americancei Shelby Rogers o singură dată, tot în cadrul unui Grand Slam - la US Open 2015, iar constănţeanca s-a impus fără probleme, cu 6-2, 6-3.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.