Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6 în finala Australian Open. Simona pierde o nouă finală de Grand Slam şi locul 1 WTA

Postat la 27 ianuarie 2018 241 afişări

Învingătoarea meciului Simona Halep - Caroline Wozniacki va deveni a 24-a campioană din istoria Australian Open-ului, de la startul Erei Open (prima ediţie - 1969) şi a 47-a campioană de Mare Şlem în Era Open, scrie Gandul.info

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6 în finala Australian Open. Simona pierde o nouă finală de Grand Slam şi locul 1 WTA

13.18: Game greu şi pentru Wozniacki, pe propiul serviciu, dar daneza găseşte puterea să ducă scorul la 5-4, la un singur game de trofeu.

13.15: Game dur pentru Simona pe serviciul ei, obligată să revină de la 0-30, apoi să salveze o minge de break la 30-40. A luptat incredibil şi daneza, care s-a apărat bine. Serveşte, însă, doarte bine Simo şi salvează o nouă minge de break. Nu şi pe a doua, iar Caroline restabileşte egalitatea. Este 4-4.

13.04: De la 0-30, Wozniacki face trei puncte la rând şi serveşte pentru a câştiga acest game, dar un retur fantastic al Simonei prelungeşte acest game pe serviciul ei şi apare şi prima minge de break pentru Simona. Care nu iartă şi pentru prima dată în acest set decisiv românca este la conducere. Pauză la Melbourne pentru că daneza a cerut şi ea un time-out medical.

12.58: Game fabulos pentru Simona care îşi forţează limitele şi duce scorul la 3-3.

12.53: Simona începe cu 30-0 şi acest game pe serviciul danezei, se face 40-15 şi are alte două şanse de break. Şi este break, al patrulea la rând în acest set trei.

12.50: Mari probleme la serviciu pentru Simona, iar Caroline nu iartă. Break la zero şi 3-1 pentru daneză.

12.46: Două mingi de break la rând a avut Simona în acest game pe serviciul danezei, dar Caroline serveşte foarte bine şi le salvează. Urmează multe puncte intense, cu alte şanse de break pentru Simona, cu şanse de game pentru daneză, dar publicul ”explodează”. Este break pentru Simona şi echilibrul este restabilit. Nu foarte rapid, ci după un alt game care a durat mai bine de zece minute.

12.13: SET şi pentru Simona, după cea de-a treia şansă a sa în acest game în care a şi salvat trei mingi de break

12.05: BREAK pentru Simona Halep, care are şansa să ducă acest mec în setul decisiv. Deşi este evident deranjată de starea ei fiziă, Simona găseşte puterea să continue acest meci.

12.01: Game şi pentru Simona, rapid câştigat, iar compatrioata noastră stă bine în acest set secund în care conduce cu 4-3.

11.58: Este 3-3 după un game câştigat de Caroline, dar Simona este evident deranjată de starea ei fizică din acest moment.

11.53: Simona a cerut intervenţia medicului. Este foarte cald la Melbourne, iar Halep pare deranjată de umiditate şi presiunea ridicată. Compatrioata noastră pare puţin ameţită.

11.51. Cât de bine serveşte Simona în aceste şi cât de bine acoperă terenul. Game rapid şi 3-2 pentru Simona.

11.49: un game în care fiecare s-a resimţit după game-ul precedent, cel mai lung al acestei finale, iar Wozniacki, de la 40-0, a văzut-o pe Simona apropiindu-se până la 40-30. Game, însă, pentru Caroline, şi este 2-2.

11.45: Prima şansă de break a setului secund, în dreptul danezei, dar Simona atacă tot timpul şi salvează, pentru moment,  acest game. Ratează  şi Simona o şansă de a închide game-ul, apoi salvează o nouă minge de break şi ratează o altă şansă de game. După aproape 11 minute de joc şi patru mingi de break salvate în acest game este 2-1 pentru Simona.

11.33. Game bun şi pentru Caroline, care restabileşte repede egalitatea.

11.29: A început setul secund cu Simona impecabilă la serviciu. Un nou as în acest game şi este 1-0 pentru Simona.

11.25: Set pentru Caroline, care se impune cu 7-2 în tie-break.

11.17. Avem tie-break în primul set. Simona este solidă pe propriul serviciu şi se anunţă un decisiv echilibrat în acest prim set. Pentru prima oară cele două joacă un tie-break în întâlnirile lor directe

11.13: Este 6-5 pentru Wozniacki, în primul set, care câştigă, în sfîrşit, după trei game-uri al rând ale Simonei

11.11: Simona reuşeşte primul as al ei în acest game, şi pe al doilea, iar în mai puţin de un minut se face 5-5. Atitudine remarcabilă a Simonei în aceste momente.

11.07: Simona recuperează magistral break-ul în momentul în care Caroline avea cea mai mare nevoie de consistenţă la serviciu. Trei şanse de break a avut Simona în acest game, care vine după ce le-a ratat pe primele două

11.03: De la 30-0 pentru ea Simona s-a văzut rapid egalată, dar o lovitură absolut superbă, în cros, o readuce în avantaj în acest game. Se face 3-5, iar Caroline serveşte pentru primul set.

10.58: Caroline trebuie să muncească mai mult pe propriul serviciu, dar continuă să rămână la distanţă confortabilă de Simona. Se face 5-2 în acest prim set după un game în cafre Simona dă, pentru prima dată, semne de nervozitate. Era o şansă bună să se facă 30-0 pentru ea, dar banda fileului a oprit lovitura agresivă a compatrioatei noastre.

10.55: Cu excepţia game-ului secund, în care a fost puţin surprinsă de returul danezei, Simona se descurcă foarte bine pe propriul serviciu şi este 2-4.

10.51: Game rapid şi pentru Wozniacki. 4-1 pentru daneză care îşi păastrează avansul de un break în acest prim set.

10.48: Primul game al meciului pentru Simona, după cel mai rapid game al acestei finale. Wozniacki nu mai este la fel de periculoasă, iar Halep este mai agresivă. 1-3

10.44: Al treilea game la rând pentru Wozniacki. Simona caută încă soluţii pentru a o pune în dificultate pe adversara sa, dar prea multe mingii revin de la Caroline care se distanţează la 3-0.

10:41: Până în acest moment Caroline pare să se descurce mai bine de pe linia de fund şi reuşeşte primul break al meciului pentru 2-0. Simona este însă calmă pentru că ştie că meciul este lung.

10.34: A început marea finală. Prima care serveşte este Wozniacki, şi o face foarte bine. Game rapid câştigat de daneză, care conduce cu 1-0.

Învingătoarea meciului Simona Halep - Caroline Wozniacki va deveni a 24-a campioană din istoria Australian Open-ului, de la startul Erei Open (prima ediţie - 1969) şi a 47-a campioană de Mare Şlem în Era Open.

Simona Halep - Caroline Wozniacki este prima finală de turneu de Mare Şlem din Era Open în care se întâlnesc două sportive care au salvat cel puţin o minge de meci în precedentele şase partide. Românca este prima jucătoare din istorie care ajunge la meciul de titlu la acest nivel după ce a salvat pe parcurs mingi de meci în două partide, scrie Pro Sport.

Numărul 1 şi numărul 2 mondial nu s-au mai întâlnit într-o finală în tenisul feminin din 2015, iar ultima finală de la Australian Open între primele două favorite s-a consumat tot în 2015, când #1, Serena Williams, a învins-o pe Maria Şarapova.

Dacă finala Simona Halep - Caroline Wozniacki s-ar fi jucat în 2014, când daneza juca ultima finală de Mare Şlem a carierei, iar Simona dădea prima lovitură la Roland Garros - la senioare, atunci meciul ar fi fost doar o luptă de anduranţă între cele mai bune două jucătoare defensive din circuit. Un 'The Wall' versus 'The Wall'. Două recuperatoare de aur, care ar fi putut lupta ca Făt Frumos şi Zmeul Zmeilor trei zile şi trei nopţi dinapoia liniei de fund a terenului.

Însă Australian Open 2018 aduce faţă în faţă două jucătoare care şi-au schimbat jocul: Simona Halep a uimit pe toată lumea la Melbourne cu atacuri repetate la plasă, cu un joc agresiv de pe linia de fund care a jumulit-o mai întâi pe Bouchard, apoi pe Pliskova şi, în final, pe Kerber. Atât de schimbată a fost Simona, încât, în timpul duelului cu Pliskova, administratorii conturilor oficiale ale Australian Open-ului şi WTA-ului au avut reacţii de uimire totală.

De partea cealaltă, Caroline Wozniacki şi-a cizelat şi ea jocul, a adăugat o dimensiune ofensivă şi de pe linia de fund, şi prin adăugarea curselor la fileu. Iar australienii i-au spus, în 2018, Winner-acki. Dincolo de asta, daneza a progresat şi şi-a transformat serviciul în armă - cum a punctat Wilander la microfonul Eurosport, dând-o exact din acest motiv favorită pe daneză, plus prin prisma prospeţimii fizice.

Nici Simona Halep nu a stat degeaba în ceea ce priveşte serviciul, eternul punct slab al jocului ei. După US Open s-a antrenat ca nebuna, de una singură, servind coşuri de mingi, apoi a profitat din plina de întreaga experienţă a lui Andrei Pavel la acest capitol. Rateuri dă şi acum serviciul Simonei, dar la fel de adevărat este că de mai multe ori i-a dat siguranţă româncei şi a salvat-o din momente dificile în această formidabilă cursă purtată la Antipozi.

Halep şi Wozniacki continuă să fie ziduri, care returnează mingi imposibile, însă sunt şi mult mai mult decât atât, acum, când sunt pentru a treia oară la un pas de primul titlu de Mare Şlem şi pe punctul de a da o palmă 'cârcotaşilor'.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.