Simion la PNL: Cioloş să aibă printre priorităţi R.Moldova; Iohannis nu are o strategie

Postat la 25 octombrie 2016 50 afişări

Simion la PNL: Cioloş să aibă printre priorităţi R.Moldova; Iohannis nu are o strategie

Liderul unioniştilor, George Simion, a declarat marţi la sediul PNL că solicită ca premierul susţinut de patid, Dacian Cioloş, să aibă unirea ca prioritate de guvernare, criticând faptul că Preşedinţia nu are o strategie coerentă în ceea ce priveşte Republica Moldova.

''Sperăm să se înfiinţeze în sfârşit o instituţie care să coordoneze strategiile pe Republica Moldova, ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunificarea ca proiect naţional şi ca viitoarea propunere de premier, am înţeles că este Dacian Cioloş, să aibă printre priorităţile guvernării subiectul Republicii Moldova pentru că în Platforma România 100 nu am văzut asta ca prioritate'', a afirmat George Simion.

El a adăugat că fiecare partid va trebui să îşi asume în scris promisiunile făcute unioniştilor.

''Ni s-au dat garanţii că PNL consideră proiectul reunirii şi al regăsirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului ca o chestiune importantă. După ce se termină perioada electorală în Republica Moldova PNL va emite şi o declaraţie în acest sens şi putem comenta şi analiza ce anume îşi asumă şi conducerea PNL în afară de acest document de măsuri concrete'', a detaliat liderul unioniştilor.

Acesta a explicat că momentat nu organizează acţiuni în Republica Moldova pentru a nu ''perturba campania electorală'', însă în funcţie de rezultatele primului tur ''cel mai probabil'' vor recomanda şi se vor mobiliza pentru ca oamenii să meargă la vot şi să voteze ''candidatul care este orientat spre România''.

El a spus că speră ca deciziile convenite în cadrul întâlnirii să fie girate de Alina Gorghiu, care spre deosebire de alţi preşedinţi de partid, nu a fost dispusă să dialogheze cu liderii Platformei Unioniste "Actiunea 2012".

''Mai sperăm ca deciziile pe care le luăm aici să fie girate de doamna Alina Gorghiu care este preşedintele acestui partid şi cu care noi am solicitat să ne întâlnim. Mi se pare firesc ca dacă din partea tuturor celorlalte partide am primit întrevederi cu liderul partidului care a aprobat. (…) Am înţeles că nu va fi (prezentă Alina Gorghiu-n.r.), poate va fi mâine sau la finalul negocierilor (…) Noi suntem disponibili toată ziua'', a explicat Simion.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.