Silvio Berlusconi se îndreaptă spre o excludere istorică din Senat, după aproape 20 de ani de prezenţă în Parlament

Postat la 26 noiembrie 2013 53 afişări

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, se pregăteşte să fie exclus din Senat miercuri, un sfârşit umilitor după aproape 20 de ani de prezenţă în Parlament.

Silvio Berlusconi se îndreaptă spre o excludere istorică din Senat, după aproape 20 de ani de prezenţă în Parlament

 Votul privind excluderea lui Silvio Berlusconi din Senat va avea loc ca urmare a condamnării definitive a acestuia, pe 1 august, la patru ani de închisoare - dintre care trei intră sub incidenţa unei amnistii - pentru fraudă fiscală. O lege privind asanarea clasei politice italiene, votată în 2012, prevede excluderea pentru o perioadă de şase ani şi inegibilitatea parlamentarilor condamnaţi la închisoare, după votul camerei din care face parte alesul.

Avocaţii şi susţinători ai lui Il Cavaliere, în vârstă de 77 de ani, au făcut totul pentru a întârzia votul privind excluderea sa din Senat. Stânga şi Mişcarea Cinci Stele, condusă de fostul comic Beppe Grillo, - adică cel puţin 165 dintre cei 321 de senatori - sunt în favoarea excluderii lui Berlusconi, astfel încât rezultatul votului este previzibil.

"Aceasta se numeşte o lovitură de stat", a declarat Il Cavaliere sâmbătă, în faţa tinerilor din cadrul partidului său, Forza Italia. "Senatul va vota pentru a se debarasa de şeful de centru-dreapta, după ce a încercat să o facă fără succes timp de 20 de ani", a adăugat el, clamându-şi din nou nevinovăţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/silvio-berlusconi-se-indreapta-spre-o-excludere-istorica-din-senat-dupa-aproape-20-de-ani-de-prezenta-in-parlament-11722478
11722478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.