SIF Oltenia a semnat cu Erste Group Bank contractul de vânzare a 6,29% din BCR pentru 140 mil. euro

Postat la 16 august 2018 138 afişări

SIF Oltenia (SIF 5) a semnat, joi, contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut la Banca Comercială Română către Erste Group Bank pentru un preţ de 140 de milioane de euro, cu plata exclusiv în numerar, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

SIF Oltenia a semnat cu Erste Group Bank contractul de vânzare a 6,29% din BCR pentru 140 mil. euro

Contractul vizează un pachet de 1.023.534.303 acţiuni la BCR, reprezentând 6,29% din capitalul băncii, conform unui anunţ din 25 iunie 2018. Restul de 0,12% din BCR (19.830.840 de acţiuni) este deţinut de angajaţii BCR, nefiind inclus în această tranzacţie.

Implementarea contractului de vânzare-cumpărare se va face după ce tranzacţia va fi aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) a SIF Oltenia şi de către Banca Centrală Europeană în cazul Erste. Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia urmează să convoace AGEA, având pe ordinea de zi doar aprobarea acestei tranzacţii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.