Sibiu: O bucată dintr-un drum judeţean s-a surpat din cauza ploilor abundente. Traficul este închis - FOTO

Autor: Adina Oşan, Diana Stancovici Postat la 28 martie 2015 39 afişări

O bucată dintr-un drum judeţean din Sibiu s-a surpat, sâmbătă, într-o curbă periculoasă, din cauza ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi, traficul rutier fiind închis, iar pentru remedierea situaţiei la faţa locului s-au deplasat zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi muncitori.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pe drumul judeţean 106 E, între localităţile Tilişca şi Rod din Mărginimea Sibiului, a avut loc o alunecare de teren.

"În urma precipitaţiilor abundente şi prin scurgerea apei provenită de pe versanţi, pe DJ 106E (între localităţile Tilişca şi Rod), terasamentul este surpat într-o curbă periculoasă, în zona unei văi, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri lungime şi aproximativ patru metri lăţime. Pe sectorul de drum afectat, traficul este restricţionat, circulându-se doar în situaţii deosebite (situaţii de urgenţă, intervenţii)", a declarat Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, la faţa locului s-au deplasat pentru evaluarea situaţiei prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dumitru Croitoru", colonel Laurenţiu Cosmin Balcu, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi reprezentanţi de la Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de pompieri, poliţişti şi drumari se află în zonă pentru a remedia situaţia şi a limita efectele alunecării de teren.

În prezent, se lucrează la balizarea zonei afectate şi redirecţionarea apelor pluviale.

De asemenea, pentru restricţionarea traficului au fost montate indicatoare rutiere, iar două echipaje ale Poliţiei rutiere se află în localităţile Sălişte şi Poiana Sibiului pentru a avertiza şoferii şi a-i îndruma pe ruta ocolitoare DJ 106G Dobârca - DN1 Miercurea Sibiului.

Conform reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu de vineri dimineaţă şi până sâmbătă la ora 14.00 a plouat, înregistrându-se 16 litri pe metru pătrat şi va continua să plouă toată săptămâna viitoare.

Hidrologii au transmis, vineri, o avertizare cod galben pentru râuri din judeţele Vâlcea, Gorj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Sibiu, Covasna, Buzău şi Vrancea, unde până luni după-amiază se pot produce inundaţii locale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALUNECARE,
PLOI,
INTERVENŢII
/actualitate/sibiu-o-bucata-dintr-un-drum-judetean-s-a-surpat-din-cauza-ploilor-abundente-traficul-este-inchis-foto-14073532
14073532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.