Şi giganţii chinezi arată semne de oboseală: Profitul Tencent a scăzut cu 13% în ultimele trei luni

Autor: Robert Manea Postat la 17 noiembrie 2019 39 afişări

Şi giganţii chinezi arată semne de oboseală: Profitul Tencent a scăzut cu 13% în ultimele trei luni

Tencent, grupul chinez cu activităţi în domenii precum media, divertisment, reţele de socializare, sisteme de plată, smartphone-uri şi servicii de internet, a raportat o scădere neaşteptată a profitului, cu 13% în al treilea trimestru, relatează Reuters.

Compania multinaţională s-a confruntat cu o economie lentă din cauza noilor reguli ce presupun combatarea dependenţei a jocurilor video din rândul tinerilor, cât şi o verficarea mai strictă a conţinutului acestora.

Spre deosebire de anul trecut, profitul companiei Tencent a scăzut la 20,38 mld. de yuani (2.91 miliarde de dolari) de la 23,33 mld. de yuani, predicţiile analiştilor fiind de 23,45 mld. de dolari.

Veniturile gigantului chinez au crescut cu 21% la 97,2 mld. de yuani, fiind cu 1 miliard mai puţin decât aşteptările analiştilor.

Afacerea sa principală în domeniul jocurilor video, incluzând titluri cunoscute precum „Honour of Kings, Perfect World Mobile şi Peacekeeper Elite”, a raportat o creştere a venitului cu 25% ajungând la 24,3 miliarde de yuani( 3,46 mld. de dolari).

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit,
scadere,
chinezi,
gigant,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.