Şi-a pornit afacerea la 14 ani. După trei ani, face 200 de milioane de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 iulie 2014 6919 afişări

Şi-a pornit afacerea la 14 ani. După trei ani, face 200 de milioane de dolari

La 14 ani, Bella Weems a început să strângă bani pentru a-şi cumpăra o maşină la mâna a doua. Astăzi, adoloscenta a pus pe picioare Origami Owl, o afacere de sute de milioane de dolari.

Când le-a spus părinţilor că îşi doreşte o maşină pentru aniversarea de 16 ani, aceştia i-au sugerat că ar fi mai bine să încerce să îşi câştige singură banii. Bella a început să caute idei de afaceri şi a fost atrasă de confecţionarea medalioanelor. A folosit cei 350 de dolari pe care îi primise ca babysitter pentru a cumpăra materiale, relatează Business Insider.

În prima fază, Bella  a vândut bijuteriile prietenilor apropiaţi; după ce le-a prezentat însă şi altor cunoscuţi, a rămas impresionată de reacţia pozitivă pe care aceştia au avut-o. În primul an, afacerea a generat venituri de 280.000 de dolari. Un an mai târziu, după ce Bella şi familia ei au gândit un plan complex de afaceri, veniturile au depăşit 24 de milioane de dolari.

Cele mai multe posturi de management au fost preluate de membri ai familiei, însă Bella Weems şi părinţii ei l-au angajat ca CEO al Origami Owl pe Robin Crossman, acesta având experienţă pe posturi de conducere în companii ca Amway Global, Home Interiors, Suzanne.com sau The Longaberger Company. Crossman a precizat că se aşteaptă ca cifra de afaceri să depăşească, în perioada următoare, 200 de milioane de dolari.

Ce riscă firmele dacă  nu le permit accesul inspectorilor de la Consiliul Concurenţei?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bella weems,
origami owl,
bijuterii
/actualitate/si-a-pornit-afacerea-la-14-ani-dupa-trei-ani-face-200-de-milioane-de-dolari-12906379
12906379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.