Sergiu Oprescu, ARB: Toate iniţiativele legislative care vizează băncile creează premisele unei “furtuni perfecte”. Ordonanţa cu taxarea activelor cheamă la criză

Postat la 18 ianuarie 2019 70 afişări

Ordonanţa prin care a fost introdusă taxa pe activele băncilor, alături de celelalte iniţiative legislative aprobate de Parlament cu impact asupra sectorului bancar şi asupra economiei creează un adevărat “Pentagon al Bermudelor” şi premisele unei “furtuni perfecte”, susţine Sergiu Oprescu, preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor şi preşedinte executiv al Alpha Bank.

Sergiu Oprescu, ARB: Toate iniţiativele legislative care vizează băncile creează premisele unei “furtuni perfecte”. Ordonanţa cu taxarea activelor cheamă la criză

“Noi uităm că nu vorbim numai de acestă ordonanţă (ordonanţa 114/2018 – n.red.). Este un adevărat Pentagon al Bermudelor. Mai sunt cele trei iniţiative care au trecut de Parlament, plus o altă iniţiativă legată de provizionare. Toate aceste iniţiative care vin cu cadenţă creează premisele unei furtuni perfecte nu doar pentru sistemul bancar, ci pentru economie. Doar ordonanţa ar fi sufficient de puternică ca să creeze un tsunami”, a declarat Oprescu într-o conferinţă de presă care a reunit băncile din România prin asociaţiile lor ARB şi CPBR.

 

Noi reguli pentru bănci sunt aplicate din 2019, după ce Ministerul Finanţelor a decis să introducă “taxa pe lăcomie” aplicată pe activele instituţiilor de credit în funcţie de evoluţia ROBOR, iar Parlamentul a aprobat un pachet de trei legi, în timp ce BNR a hotărât să limiteze gradul de îndatorare al populaţiei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
ordonanta,
creare,
active,
furtuni,
oprescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.