Senatorul PSD Florina Jipa spune că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător CC

Autor: Eliana Radulescu Postat la 12 februarie 2015 80 afişări

Senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă.

Florina Jipa a susţinut că respectivul post de judecător al Curţii revine Senatului.

"Cu regret şi amărăciune în suflet, am constatat că, până acum, fiecare Cameră îşi desemna pentru o funcţie de judecător la Curtea Constituţională unul dintre membrii săi. Este pentru prima oară când mi-a fost dat să văd că, de data aceasta, Senatul nu a mai procedat la fel”, a spus ea.

Potrivit senatorului, CV-ul său şi cariera pe care şi-a clădit-o o viaţă întreagă o obligă să facă acest lucru.

”Vreau să se ia act în stenogramă de faptul că înţeleg să îmi depun CV-ul pentru postul de la Curtea Constituţională atâta vreme cât acest loc aparţine Senatului, nu celor de afară. Voi depune dosarul la Comisia juridică şi bănuiesc că se va discuta şi CV-ul meu”, a susţinut ea.

Şedinţa de miercuri a Comisiei juridice, în care urmau să fie audiaţi candidaţii pentru funcţia de judecător la CC rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă, a fost amânată din lipsă de cvorum.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusă de PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JIPA,
CC,
/actualitate/senatorul-psd-florina-jipa-spune-ca-isi-va-depune-candidatura-pentru-functia-de-judecator-cc-13817352
13817352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.