Senatorul Dragoş Luchian, desemnat oficial candidatul PNL la Primăria Bacău, în locul lui Stavarache

Autor: Teodor Istrate Postat la 05 decembrie 2015 94 afişări

Senatorul liberal Dragoş Luchian a fost desemnat, vineri, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Bacău la alegerile locale de la mijlocul anului viitor, în urma unui sondaj intern în care a avut contracandidat pe actualul co-preşedinte organizaţiei judeţene a partidului, Tudoriţa Lungu.

Organizaţia Judeţeană Bacău a PNL l-a anunţat oficial pe senatorul Dragoş Luchian drept candidat la Primăria Bacău la alegerile locale din 2016, după ce actualul edil liberal Romeo Stavarache nu a mai primit acceptul partidului pentru o nouă candidatură din partea acestei formaţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Desemnarea parlamentarului liberal pentru candidatura la Primăria municipiului Bacău a fost stabilită în urma unui sondaj de opinie intern, desfăşurat în ultima lună, competiţie în care a mai intrat actualul copreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, Tudoriţa Lungu.

"În urma acestui sondaj realizat de către o firmă din Bucureşti, domnul senator Dragoş Luchian s-a clasat cel mai bine, motiv pentru care a fost desemnat candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Bacău. Evident că are şanse reale să câştige alegerile, altfel dumnealui nu ar mai fi fost propunerea partidului”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX copreşedintele Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, Tudoriţa Lungu.

În vârstă de 47 de ani, Dragoş Luchian este la primul mandat de parlamentar, după ce a câştigat alegerile chiar pe colegiul aferent municipiului Bacău. De altfel, în perioada 2008 - 2012 a fost viceprimarul Bacăului, când l-a secondat pe actualul primar Romeo Stavarache.

Până acum, pentru Primăria Bacău şi-a mai anunţat candidatura în mod oficial deputatul Cosmin Necula, din partea PSD.

În 20 octombrie, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, după ce a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de abuz în serviciu, co-preşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu spunând atunci că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid. În decizia luată, şefii PNL Bacău au invocat statutul partidului, care, potrivit acestora, prevede că orice membru care este condamnat de prima instanţă de judecată este automat suspendat din funcţie.

În vara anului trecut, Stavarache a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, după ce procurorii DNA l-au reţinut pentru că ar fi primit mită 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, acest dosar fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.

Romeo Stavarache a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bacău, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru tentativă de abuz în serviciu, în aprilie 2014, pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuinţe către un subaltern, sentinţa nefiind definitivă.

În dosarul de corupţie în care este acuzat că ar fi primit mită, Stavarache a fost arestat preventiv în 1 iulie 2014, iar în 3 septembrie acelaşi an a fost plasat în arest la domiciliu.

Romeo Stavarache a fost suspendat din funcţie pe perioada măsurilor preventive şi şi-a reluat activitatea în 19 februarie, după două săptămâni de concediu de odihnă, în condiţiile în care, pe 2 februarie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMĂRIA BACĂU,
CANDIDAT PNL,
/actualitate/senatorul-dragos-luchian-desemnat-oficial-candidatul-pnl-la-primaria-bacau-in-locul-lui-stavarache-14909826
14909826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.