Senatorii propun tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Autor: Eduard Popescu Postat la 16 septembrie 2020 85 afişări

Un proiect de lege înregistrat la Senat propune introducerea unor tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Acest lucru ar putea duce la scăderea taxelor plătite de cetăţeni.

Senatorii propun tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Recuperarea maşinilor parcate neregulamentar ar putea costa mult mai puţin. Un proiect de lege înregistrat la Senat propune stabilirea unor tarife maxime, valabile la nivel naţional.

În prezent, taxele nu au o limită maximă şi sunt stabilite de fiecare administraţie locală.

Conform iniţiatorilor proiectului de lege, noile tarife nu vor putea depăşi, în cazul maşinilor mici, 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/kilometru pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare. Sumele sunt cu mult mai mici decât tarifele utilizate în prezent, în marile oraşe.

Astfel, şoferii bucureşteni sancţionaţi pentru parcare neregulamentară trebuie să scoată din buzunare cel puţin 500 de lei pentru a-şi recupera maşinile. 200 de lei este taxa pentru ridicare, 150 de lei reprezintă taxa pentru transport şi încă 150 de lei sunt pentru fiecare zi de depozitare, chiar dacă maşina este recuperată după câteva ore. În plus, şoferii neglijenţi trebuie să achite şi amenda pentru oprire sau staţionare neregulamentară, care poate ajunge la 725 de lei, echivalentul a 5 puncte amendă, ceea ce înseamnă un total de peste 1.200 de lei.

Tarifele din Bucureşti sunt în vigoare din august 2019. La Cluj-Napoca, Sibiu sau Timişoara există cadru legal pentru ridicarea maşinilor, iar tarifele sunt apropiate de cele din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşini,
tarife,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.