Senator liberal: „Vreau să vă arăt cum manipulează cifrele instituţiile statului”

Autor: Alina Botezatu Postat la 08 decembrie 2018 109 afişări

Senatorul liberal Florin Cîţu a scris, vineri, pe Facebook, de ce crede că datele privind economia României sunt manipulate, în condiţiile în care Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, în aceeaşi zi, evoluţia pentru trimestrul al treilea precum datele semnal din noiembrie.

„Dragnea ascunde criza economică manipulând cifrele oficiale! Economia reală se prăbuşeşte. Aici nu mai sunt dubii. Dar astăzi vreau să vă arăt cum manipulează cifrele instituţiile statului. Economia reală, cu negru în grafic, este evident că se prăbuşeşte”, a scris, vineri, senatorul liberal Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

„Rata anuală de creştere scade de la un trimestru la altul. DAR economia nominală se menţine la o rată de creştere ridicată, cu roşu în grafic. Ce se întâmplă? Este foarte simplu. Economia reală nu poate să fie manipulată. Acolo se pot uşor măsura bunurile şi serviciile produse. Economia nominală reprezintă economia reală exprimată în preţuri curente. Ei, aici apare şmecheria. Deflatorul, indicele preţurilor din economie, este ESTIMAT de guvern”, a adăugat Cîţu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.