Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, şeful Poliţiei Recaş şi şeful Poliţiei Locale Recaş, reţinuţi

Autor: Liliana Iedu Postat la 20 ianuarie 2015 73 afişări

Şeful Serviciului Rutier Timiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, au fost reţinuţi, luni noapte, în dosarul de corupţie în care au mai fost reţinuţi şefii IPJ Timiş, primarul din Recaş şi doi ofiţeri de Poliţie Rutieră.

Procurorii DNA Timişoara au decis, în noaptea de luni spre marţi, după aproximativ şapte ore de audieri, să îl reţină pentru 24 de ore pe Şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu, acesta fiind cercetat într-un dosar vizând fapte de corupţie comise în perioada 2013 - 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, precum şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu.

Aceştia au fost conduşi în arestul IPJ Timiş.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, luni seară, şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, dar şi doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci.

De asemenea, a fost reţinut pentru 24 de ore, în acelaşi dosar, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel.

Toţi cei opt reţinuţi în acest dosar urmează să fie prezentaţi, marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Timişoara au mai decis să îl cerceteze sub control judiciar pe omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Milutinovici ar fi declarat anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, că a discutat cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, despre situaţia unui poliţist de la Recaş care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale. Primarul din Recaş, Teodor Pavel (PSD) le-ar fi solicitat şefilor IPJ să dea ordin subordonaţilor să nu aplice amenzi pe durata campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Persoanele reţinute au fost audiate, luni, de către procurorii DNA, după ce, în cursul aceleiaşi zile, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziţii în Timiş şi Arad, la instituţii publice, sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care ar viza infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că percheziţiile au fost făcute la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva - Nădlac. Percheziţii au avut loc şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul judeţean DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În aceleaşi documente ale anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu se conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Sursele citate mai spuneau că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Conform surselor citate, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

În cursul după-amiezii, au fost duşi la audieri comisarul şef Claudiu Chebici, şeful Poliţiei municipiului Lugoj, şi comisarul şef Marius Rad, şeful Poliţiei Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmând că aceştia sunt audiaţi în calitate de martori. După aproximativ două ore, Claudiu Chebici a părăsit sediul DNA, spunând că a dat declaraţii în calitate de martor, dar refuzând să facă declaraţii.

Comisarul şef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşa. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul şef Sorin Muntean are 45 de ani şi este născut în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul şef Florin Bolbos este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţia fiind obţinută în urma unui concurs. El are 41 de ani şi este din localitatea Pişchia din judeţul Timiş. Anterior, a condus serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al judeţului Timiş din mai 2012, după ce în perioada august 2010 - mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timişoarei. În trecut, Dogariu a fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, dar şi secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Sindicatele şi Patronatul.

Primarul din Recaş, Teodor Pavel, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMAR RECAŞ,
REŢINERE,
/actualitate/seful-politiei-rutiere-timis-seful-politiei-recas-si-seful-politiei-locale-recas-retinuti-13775219
13775219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.