Şeful HP România, Radu Enache, se retrage din funcţie după 14 ani în companie

Postat la 29 septembrie 2014 330 afişări

Radu Enache, românul care a condus în ultimii 14 ani subsidiara locală a companiei americane de IT Hewlett-Packard, s-a retras în luna iulie a acestui an din funcţiile deţinute şi a fost înlocuit de directorul de vânzări Marius Georgescu, potrivit unei decizii luate de acţionari în data de 1 iulie şi publicată recent în Monitorul Oficial.

Şeful HP România, Radu Enache, se retrage din funcţie după 14 ani în companie

“M-am pensionat, a fost o retragere din motive fireşti, legate de vârstă”, a declarat Radu Enache pentru ZF. În luna decembrie, fostul şef al HP România va împlini 66 de ani.

Întrebat ce planuri are, Radu Enache a spus că “nu va sta degeaba”.

“Mi-am propus să fiu activ în calitate de consultant sau ca membru în boardul unor companii în calitate de membru ne-executiv. Voi lucra însă un număr limitat de ore pentru că am muncit intens aproape 50 de ani şi mi se pare firesc să lucrez un număr mai redus de ore, să mă ocup de copii şi de nepoţi”.

El a spus despre că perioada petrecută la HP i-a “schimbat viaţa”.

Radu Enache a fost numit la conducerea companiei în luna mai 2000. El a rămas directorul filialei locale a HP şi după fuziunea la nivel global cu compania americană Compaq, care avea de asemenea operaţiuni puternice pe plan local. Filiala locală a Compaq era condusă de Mihai Pascadi.

Odată cu fuziunea cu Compaq, HP România a preluat şi unul dintre cele mai mari şi controversate contracte de informatizare din istoria României, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro.

În mandatul lui Enache operaţiunile firmei americane au crescut spectaculos, numărul de angajaţi apropriindu-se de 4.000.

Noul şef al HP România a fost angajat de firma americană în luna aprilie 2008.

HP România este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.

În 2013, cifra de afaceri a HP România a scăzut cu 31%, la 53,6 mil. euro, iar profitul net a scăzut cu 25% la 4,4 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hewlett-packard,
radu enache,
retragere,
sef,
companie
/actualitate/seful-hp-romania-radu-enache-se-retrage-din-functie-dupa-14-ani-in-companie-13355592
13355592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.