Şefa diplomaţiei europene susţine că blocada economică împotriva Cubei nu este o soluţie legală

Postat la 04 ianuarie 2018 61 afişări

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a declarat joi, în cadrul unei vizite oficiale la Havana, că blocada economică impusă de Statele Unite împotriva Cubei nu este o soluţie legală şi înrăutăţeşte calitatea vieţii în această ţară, relatează site-ul Euractiv.

Şefa diplomaţiei europene susţine că blocada economică împotriva Cubei nu este o soluţie legală

Federica Mogherini a ajuns miercuri în Cuba cu obiectivul declarat de a consolida relaţiile economice şi politice între Blocul comunitar şi regimul de la Havana.

"Blocada (împotriva Cubei) nu este soluţia. Europenii au spus-o de mai multe ori prietenilor noştri americani; am afirmat-o şi în cadrul Naţiunilor Unite. Ştim foarte bine că singurul efect al blocadei este de a înrăutăţi calitatea vieţii pentru femeile, bărbaţii şi copiii din ţară. Blocada este depăşită şi ilegală", a spus Mogherini.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.