Secretele pe care Facebook nu ar vrea să le cunoşti

Postat la 02 martie 2018 371 afişări

Facebook ar putea urmări tot ceea ce faci în mediul online, chiar dacă nu ai intrat niciodată pe site-ul de socializare. Cea mai mare reţea socială din lume întocmeşte fişiere secrete despre activităţile a miliarde de utilizatori. Compania lui Mark Zuckerberg susţine că foloseşte informaţiile pentru a atrage reclame şi conţinut bazate pe preferinţele tale, dar şi în scopuri de securitate.

Secretele pe care Facebook nu ar vrea să le cunoşti

Posesorii de conturi Facebook pot descărca o copie a fişierului lor „de urmărire”, care conţine detalii despre activităţi, în timp ce sunt conectaţi la reţeaua socială, scrie Daily Mail.

Intimitatea utilizatorilor în relaţia cu terţii este mai puţin transparentă şi nimeni nu poate cunoaşte exact volumul de informaţii pe care Facebook îl deţine despre fiecare persoană în parte.

Facebook foloseşte datele de la 1,4 miliarde de utilizatori activi la nivel global ca bază pentru algoritmii care fac legătura între advertising şi profilul online al unui utilizator.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.