Sebastian Ghiţă, PRINS la Belgrad. Avea la el documente false, de Slovenia

Postat la 14 aprilie 2017 128 afişări

Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, Serbia, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Fostul deputat, cu înfăţişarea schimbată, avea documente false, de Slovenia, şi era însoţit de fratele său, Alexandru Ghiţă. Potrivit autorităţllor, extrădarea lui ar putea dura de la câteva zile la maximum o lună.

Sebastian Ghiţă, PRINS la Belgrad. Avea la el documente false, de Slovenia

Fostul deputat, căutat cu mandat de arestare în două dosare penale, a dispărut din ţară de aproape 4 luni, de sub supravegherea poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale. În această dimineaţă, ministrul de Interne Carmen Dan a încercat să prezinte prinderea lui Ghiţă drept un succes, spunând că poliţia şi-a făcut datoria.

România nu are un tratat de extrădare direct cu Serbia, însă ambele state sunt semnatare ale Convenţiei Europene privind extrădarea, iar între România şi Serbia există în vigoare un tratat moştenit de pe vremea comuniştilor, care acoperă şi extrădarea. Măsura trimiterii lui Ghiţă în România trebuie decisă de un judecător sârb.

Ministrul de Interne: Sebastian Ghiţă era însoţit de fratele lui, care avea documente reale

Sebastian Ghiţă, localizat şi reţinut în Belgrad, era însoţit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce fostul parlamentar a prezentat documente false, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan, la Digi 24.

"Autorităţile sârbe au avut toate informaţiile în aşa fel încât să îl poată reţine. Procedurile de extrădare sunt specifice, în acest moment statul sârb, prin poliţie, derulează proceduri specifice în sensul că vor întocmi un dosar penal pentru că a prezentat documente false, paşaport sloven. După finalizarea acestor proceduri, urmează procedura de extrădare care se derulează prin Ministerul Justiţiei. În momentul în care va fi finalizată procedura de extrădare, poliţia română se va deplasa în Serbia şi se va ocupa de activităţile specifice de însoţire, de aducere în România. În acest moment, el este sub autoritatea poliţiei sârbe", a declarat Carmen Dan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.