Se întâmplă şi la ei: Celebrul lanţ de retail Sears aflat în pragul falimentului acuză propriul acţionar şi pe actualul ministru american de Finanţe că au sifonat miliarde de dolari prin companie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 aprilie 2019 396 afişări

Se întâmplă şi la ei: Celebrul lanţ de retail Sears aflat în pragul falimentului acuză propriul acţionar şi pe actualul ministru american de Finanţe că au sifonat miliarde de dolari prin companie

Lanţul de retail Sears, care acum se bate în pragul falimentului, îi dă în judecată pe Eddie Lampert şi fondul său de investiţii de tip hedge fund ESL Investments şi pe Steve Mnuchin, fostul şef al fondului şi actual ministru de Finanţe al Statelor Unite, acuzându-i că ar fi sifonat active de miliarde de dolari prin intermediul retailerului, grăbindu-i sfârşitul, potrivit Wall Street Journal.

Procesul a fost intentat de reorganizatorul judiciar al Sears care gestionează ce a mai rămas din celebrul retailer american.

Cei doi sunt acuzaţi că i-ar fi forţat pe executivii Sears să lanseze proiecţii şi estimări extrem de pozitive în perioada 2011-2014, deşi compania a acumulat datorii de 7 miliarde dolari în acest timp.

Pe fondul proiecţiilor extrem de favorabile dar deloc realiste, cei doi şefi au putut să transfere active în valoare de 2 miliarde de dolari pe numele lui Lampert şi a altor şefi din Sears.

Pe lângă Lampert şi Mnuchin – care este astăzi secretarul Trezoreriei – printre acuzaţi se mai numără Kunal Kamlani, actual executiv în cadrul Sears şi Bruce Berkowitz de la Fairholme Capital Management, unul dintre cei mai mari acţionari şi creditori ai Sears.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
miliarde,
faliment,
finante,
ministru,
prag,
retail

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.