Se deschide cel mai mare magazin Ikea din istoria companiei, un gigant mai mare decât 150 de terenuri de baschet. Compania angajează 500 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 noiembrie 2018 690 afişări

Se deschide cel mai mare magazin Ikea din istoria companiei, un gigant mai mare decât 150 de terenuri de baschet. Compania angajează 500 de persoane

Cel mai mare magazin Ikea din lume va fi deschis în anul 2020 în FIlipine în contextul în care retailerul suedez de mobilă pariază masiv pe piaţa din Asia, potrivit Fortune.

Ikea va deschide un magazin de 65.000 de metri pătraţi într-un mall din Filipine, spaţiul închiriat de companie fiind mai mare decât 150 de terenuri de baschet la un loc, spune Christian Rojkjaer, managing director Ikea pentru Asia de Sud-est.

Un magazin Ikea se întinde în mod obişnuit pe circa 35.000 de metri pătraţi.

Ikea va investi iniţial 134 de milioane de dolari în construcţia magazinului, stoc de produse şi staff, iar magazinul va debuta cu un stoc de 9.000 de produse, spune Rojkjaer.

Complexul din Manila va avea două etaje, depozit, facilităţi de comerţ online şi un call-center. Compania va angaja iniţial 500 de persoane.

Filipine, unde predicţiile arată că cei din clasa de mijloc vor cheltui mai mult decât italienii până în 2030, are o populaţie de 105 milioane de persoane, dominată de persoane capabile de muncă.

Economia a crescut peste 6% în ultimele 13 trimestre consecutive, alimentată de consumul privat care are o pondere importantă în PIB.

Cel mai mare retailer de mobilă din lume se extinde rapid în Asia. A debutat cu primele 25 de magazine în India în luna august, iar săptămâna trecută a anunţat că va deschide primul magazin în Tokyo în 2020, în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate staţii de metrou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
ikea,
magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.