Se construieşte mai puţin: Volumul lucrărilor de construcţii, mai mic decât în anul precedent. Cele mai mari scăderi, la clădirile rezidenţiale

Postat la 13 iulie 2018 34 afişări

În perioada ianuarie-mai 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 1,3%, iar ca serie ajustată sezonier a crescut cu 0,4%, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică - INS.

Se construieşte mai puţin: Volumul lucrărilor de construcţii, mai mic decât în anul precedent. Cele mai mari scăderi, la clădirile rezidenţiale

„Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 1,3%, scădere reflectată în lucrările de construcţii noi (-5%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,2%”, arată un comunicat al INS.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,3%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 4,4%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 1,9%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.