Sculptura lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", emblematică pentru fosta guvernare, "abandonată" la muzeu. Ministerul n-are încă o soluţie

Autor: Ana Obretin Postat la 26 mai 2018 82 afişări

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) nu a demarat încă o nouă expertiză pentru sculptura "Cuminţenia Pământului", fiind analizată situaţia în vederea luării celei mai bune decizii, potrivit unui răspuns al MCIN la solicitarea MEDIAFAX.

"În ceea ce priveşte efectuarea unei noi expertize, aceasta nu a fost încă demarată, fiind analizată situaţia în vederea luării celei mai bune decizii", se arată într-un răspuns transmis de Biroul Comunicare şi Dialog Social al Ministerului Culturii la solicitarea MEDIAFAX.

La începutul lunii martie, reprezentanţii MCIN au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia va solicita în perioada următoare o nouă expertiză pentru sculptura "Cuminţenia Pământului", care va viza, după caz, reevaluarea şi/sau renegocierea cu proprietarii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI,
MCIN,
EXPERTIZĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.