Sclavul care a făcut istorie: 7 greşeli uriaşe care au schimbat soarta lumii

Postat la 25 iulie 2016 12918 afişări

Analele istoriei nu cuprind, însă, doar lideri mari şi planuri geniale.

Sclavul care a făcut istorie: 7 greşeli uriaşe care au schimbat soarta lumii

Atunci când privim înspre trecut, primele personaje care ne vin în minte sunt marii conducători ce au schimbat soarta lumii în care trăim. Analele istoriei nu cuprind, însă, doar lideri mari şi planuri geniale, ci şi greşeli uriaşe ce au schimbat în mod semnificativ faţa planetei.

„Credeaţi că lumea a ajuns să arate aşa cum este astăzi în urma unui plan înţelept?”, întreabă istoricul Bill Fawcett. Istoricul a analizat istoria omenirii şi a colectat cele mai importante greşeli ce au avut loc vreodată.

Sclavul care a schimbat istoria – 480 î.e.n.

În vremurile în care a avut loc această greşeală, civilizaţia occidentală era divizată între două culturi. Cea mai mare era Imperiul Persan, o civilizaţie centralizată care se baza pe un conducător atotputernic şi nu acorda multă importanţă individului. Cealaltă civilizaţie era mult mai dinamică, însă totodată mai mică şi mai săracă: democraţia incipientă din Grecia. 

Citiţi continuarea aici. Vedeţi cele 7 mari greşeli care au schimbat soarta lumii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schimbare,
greseli,
soarta,
personaje,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.