Sclavie modernă la abatorul din Germania „Erau oameni care plângeau noaptea în somn”

Postat la 26 iunie 2020 951 afişări

Sclavie modernă la abatorul din Germania „Erau oameni care plângeau noaptea în somn”

Un fost angajat român al abatorului din Germania unde este un focar de COVID-19 dezvăluie modul în care erau trataţi muncitorii.

Într-un abator german, devenit unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Europa, lucrează aproape 4.000 de români.

1.000 dintre ei sunt infectaţi cu COVID-19.

Un fost angajat român al abatorului german Tönnies susţine că muncitorii erau obligaţi să păstreze tăcerea despre stilul de muncă inuman la controalele din afara firmei. De asemenea, orele de muncă suplimentare nu erau plătite, deşi ajungea să lucreze şi 12 ore pe zi.

„Erau oameni care plângeau noaptea în somn. Efectiv, li se umflau mâinile aşa de tare de la febra musculară, încât plângeau noaptea. Spuneau <nu mai pot! Îmi vine să imi iau câmpii, să plec în Romînia. Nu mai rezist!>. Spaţiu foarte mic, număr mare de lucrători. Băgau şi câte 14 persoane”, povesteşte acesta.

Primarul oraşului Verl, unde se află abatorul, recunoaşte că este întrebat de localnici de ce est-europenii nu se află toţi în carantină.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
noapte,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.