Schwarzenegger dă în judecată companiile petroliere: "Au ştiut că vor omorî oameni"

Autor: Alina Mihai Postat la 13 martie 2018 296 afişări

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, intenţionează să dea în judecată companiile petroliere, acuzându-le de omorârea a numeroase persoane în întreaga lume din cauza poluării, relatează site-ul Politico.com.

Schwarzenegger dă în judecată companiile petroliere: "Au ştiut că vor omorî oameni"

Arnold Schwarzenegger a anunţat că a iniţiat discuţii cu diverse firme de avocatură pentru intentarea unei acţiuni judiciare contra companiilor petroliere.

"Cazul nu diferă de cel al fumatului. Industria tutunului a ştiut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii şi va crea cancer, dar informaţiile au fost ascunse şi negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de ţigări au fost daţi în judecată şi au trebuit să achite compensaţii de sute de milioane de dolari", a declarat Arnold Schwarzenegger.

"Companiile petroliere au ştiut începând din anul 1959, aveau propriile studii, că folosirea combustibililor fosili va genera încălzirea climei la nivel global şi că aceşti carburanţi vor fi dăunători vieţilor oamenilor, vor omorî oameni", a subliniat Schwarzenegger.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.