Scandal fără precedent în Parlament.Opoziţia acuză Puterea că urgentează adoptarea legilor Justiţiei

Postat la 06 decembrie 2017 124 afişări

Parlamentarii USR au ocupat tribuna Camerei Deputaţilor ţinând în mână pancarte cu mesajul ”Hoţii”. S-a ajuns până la huiduieli între parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei.

Scandal fără precedent în Parlament.Opoziţia acuză Puterea că urgentează adoptarea legilor Justiţiei

Aleşii USR şi PNL acuză coaliţia PSD+ALDE că urgentează nejustificat adoptarea Legilor Justiţiei, proiect prin care, subliniază ei, procurorii ar deveni subordonaţi Ministerului Justiţiei.

”Considerăm că Parlamentul trebuie să aibă parte de un spirit civilizat de dezbatere, de argumente, de soluţii, astfel încât oamenii din afara Parlamentului să se regăsească în această instituţie. PNL va rămâne în plen pentru a solicita şi a milita cu argumente regulamentare dezbaterea pe articole a proiectului şi sperăm că vom reuşi, totuşi, să calmăm spiritele şi această instituţie să nu se decredibilizeze şi mai mult”, a declarat liderul grupului PNL, Raluca Turcan.

De altfel, parlamentarii PNL şi USR au anunţat că doresc întreruperea lucrărilor Comisiei pe legile Justiţiei pe toată perioada doliului naţional. Deputaţii majorităţii PSD-ALDE au respins solicitările Opoziţiei de a fi suspendată şedinţa de plen de azi, pe motiv de doliu, sau de a fi amânat votul privind legile Justiţiei.

"Nu aveţi cei şapte ani de acasă", au vociferat deputaţii din Opoziţie, însă parlamentarii PSD-ALDE au început să bată cu palmele în masă când vorbeau oponenţii.

O acuzaţie extrem de gravă a fost adusă de deputaţii PNL: aceştia spun că parlamentarii Puterii au introdus în dezbaterea din Plen prevederi care nu au trecut prin comisia specială de modificare a legilor Justiţiei.

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.