Şase liceeni români îşi vor prezenta proiectele ştiinţifice şi de inginerie în Statele Unite ale Americii în cadrul competiţiei internaţionale Intel ISEF

Autor: Andreea Anghel Postat la 30 aprilie 2013 24 afişări

Şase liceeni din Vâlcea, Bucureşti şi Suceava vor participa între 12 şi 17 mai la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie pentru elevii de liceu din lume care va avea loc în Pheonix, Arizona, Statele Unite ale Americii, alături de alţi 1.600 de tineri din întreaga lume, fiind cea mai numeroasă participare românească la Intel ISEF din ultimii cinci ani.

Şase liceeni români îşi vor prezenta proiectele ştiinţifice şi de inginerie în Statele Unite ale Americii în cadrul competiţiei internaţionale Intel ISEF

Şase liceeni din Vâlcea, Bucureşti şi Suceava vor participa între 12 şi 17 mai la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai mare competiţie de ştiinţă şi inginerie pentru elevii de liceu din lume care va avea loc în Pheonix, Arizona, Statele Unite ale Americii, alături de alţi 1.600 de tineri din întreaga lume, fiind cea mai numeroasă participare românească la Intel ISEF din ultimii cinci ani.  Premiile şi bursele oferite în cadrul ediţiei de anul acesta au valoarea totală de aproximativ 4 milioane de dolari.

Cei şase elevi români sunt câştigătorii etapei naţionale Intel ISEF de anul acesta.  La nivel mondial, în etapele naţionale, au fost înscrişi 65.000 de liceeni.

Ionuţ Budişteanu, care a obţinut în 2012 premii în valoare de 14.000 de dolari la Intel ISEF, participă şi în acest an cu un proiect inovator pentru industria auto.Elev al Grupului Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, în clasa a XII-a, Ionuţ propune juriului o lucrare intitulată “Utilizarea inteligenţei artificiale pentru a crea o maşină low-cost, fără şofer”. Proiectul combină elemente hardware şi software, inclusiv o aplicaţie testată în situaţii reale din trafic, cu scopul integrării în autovehicule şi reducerii semnificative a numărului de accidente rutiere. Din Bucureşti vor participa Alexandra Elisabeta Matea Moldovan şi Ştefan-Florin Neaga, elevi în clasa a XI-a la liceul Dimitrie Bolintineanu. Ei vor prezenta la Intel ISEF o lucrare despre existenţa, răspândirea şi posibilităţile de control ale virusului West Nile, purtat de ţânţari. Echipa din Suceava este formată din Cristina Nedelcu şi Constantin Popa, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, împreună cu Ciprian Suiu, elev în clasa a X-a  la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Ei vor participa la Intel ISEF cu un proiect de analiză a apariţiei efectului de seră, respectiv a efectelor pe care poluarea le are asupra aerului din marile oraşe.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intel,
stiinta,
statele unite,
competitie,
proiecte
/actualitate/sase-liceeni-romani-isi-vor-prezenta-proiectele-stiintifice-si-de-inginerie-in-statele-unite-ale-americii-in-cadrul-competitiei-internationale-intel-isef-10823992
10823992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.